Kull 2:  (3+4) valper født 13 mai 2011!

BH AD Blacktorn's Run's Like The Wind

N UCH Missnutt's Kind of A Diamond

BH AD Blacktorn's Run's Like The Wind
( KORAD S UCH Mr Bink's Gentelman Jack -
Caramelle av New Thinking)

Red tricolor (dark),51 cm 21 kg, nbt
Eyes free (yearly) HD A/ AA A
Passed the BH in the RIK program (with gunshots)
Passed the UHP (AD) in RIK program in 2010.
1 pr obedience class 1.
compeed in obidience class 2.
Compeed in obedience and RIK.
Tiril has 2 times BIR and BIG 3 from puppie show.
More pictures under "hundene" >>


N UCH Missnutt's Kind of A Diamond
(AMCH CANCH DKCH NCH FINCH NORDCH KLBCH NORV04,05 Gefion's Chronicle HT -
Tres Colores Santa Barbara)

Red merle, long tail
52 cm, 24 kg, long tail.
Eyes free/ HD/AA Free
N UCH Norsk utstillingschampion
Bestått K-test/ Passed mentaltest with gunshots.
Trener Agility
 

 

Stamtavle >>

Valpedagbok kull 2

Dette blir vårt bonus kull i 2011, å planlegge to kull til omtrent samme tid er noe jeg ikke "normalt" ikke gjør men siden Buffy gikk tom på vårt forrige forsøk har jeg valgt å pare Tiril ved denne løpetiden framfor den neste til høsten! Nå går vi sommeren i møte og jeg ser på det som en fin mulighet til å ha to kull der det vil bli en fin tid for valpene å vokse opp med å kunne være mere ute slik at sosialisering og miljøtrening blir en "lek"!

Jeg hadde lenge sett etter en passende hannhund for Tiril som ville passe henne både eksteriørt, helse og i temperament. Vi hadde en stund sett på AMCH CANCH DKCH NCH FINCH NORDCH KLBCH NORV04,05 Gefion's Chronicle HT og likte han og flere av avkommene hans godt! Linus er en av de og han har jeg hatt gleden av å møte flere ganger helt siden han var valp og jeg har alltid latt meg sjarmere av hans glade vesen!

Linus kommer fra ett kull på 8 valper der alle er øyelyst fri er HD/ AA fri, alle i kullet er enten k-testet, MH testet eller KORAD med gode resultater. Flere kullsøsken konkurrerer/ trener innen lydighet, bruks og Agility med gode resultater! Flere har CK, CERT på utstilling!
Linus er liten til middels stor, en meget pen hannhund, moderat i kropp og pels. Han en en sunn og frisk hund isin beste alder (6 år) Han har masse lekelyst og er spenstig og "lett" i kroppen! Han er trent i Agility og har vist seg meget lovende til det!

Tiril kommer fra "Indianer" kullet vårt. Hun er en meget kvikk og lærevillig Aussie. Hun innehar en enorm arbeidsvilje og er vel det nærmeste jeg kommer en optimal lydighetshund! I spor er hun i våre øyne et natur talent (noe hele indianer kullet har vist seg å være).
Hun er barnebarn til vår egen Kid (BH B Skydragon's Sundance Kid) og har arvet mye av hans gode arbeidsegenskaper! Tiril har lite stress, har en meget god "av/ på knapp".
I stamtavlen til Tiril finner vi bla. SUCH S LCH Lyveden Fairapache Cima og selvfølgelig Tiril sin far KORAD SUCH Mr Binks Gentleman Jack.
I kullet til Tiril er det 9 valper, 8 er røntget fri for HD, 7 er røntget fri for AA ( en er ikke røntget, mens en er kun røntget hofter) Det vil si, alle er fri! Hundene i dette kullet er ennå unge men alle lever aktive liv med gjeting, lydighet, agility og/ eller brukshund arbeide. Og flere vil konkurrere innen ulike hundesporter i framtiden. Tiril er også en frisk og rask hund som pdd ikke har vært hos dyrlegen for annet enn vaksinering, øyelysning osv.

I dette kullet venter vi red merle og red tri, NBT og lang hale. (Blå øyne er mulig)/
In this litter we expect red merle and red tri, NBT and long tails. (Blue eyes are possible)