Valpedagbok
Buffy x Rasmus sine valper født 3 mai 2011
Leveringsklare 28 Juni.

7 valper
4 tisper og 3 hanner.

Valp 1, tispe, red merle kort nbt
Valp 2, tispe sort tri, lang hale
Valp 3, hann red merle m/ lang hale
Valp 4, tispe sort bi m/ kort nbt
Valp 5, hann sort bi m/ kort nbt
Valp 6, tispe blue merle m/ lang hale

Velkommen valp (PDF fil fra NKK)

Canis har en fin artikkel om miljøtrening av valp skrevet av Morten Egtvedt trykk her for å lese >

Trykk på bildet for å lese mer om valpeforet vi bruker på valpene, her finner du også nyttige tips om hundefor og ernæring. Hvis du registrerer valpen din på den siden får du rabatt på neste kjøp av hundefor :-)

Lurer du på hvor du skal melde deg på hundekurs eller hvor nærmeste hundeklubb er, se på NKK (Norsk Kennel Klubb) oversikt over hundeklubber i Norge: http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=536

NKK har også en side med info til nye og "gamle" hunde eiere, se her >>

Jeg oppfordrer alle valpekjøpere til å skaffe seg en egen blogg, jeg har fått mange tilbakemeldinger fra valpekjøpere og hundevenner om at det blir spennende å følge valpene videre i livet så da er det bare å sette i gang! ;-) Her er en type blogg man kan opprette >>
PS! Gi meg et lite hint om blogg adressen din når du har startet din så kan vi samle alle linker til valpkjøperne :-)

11 Juli: I dag reiste Blacktorn's Black Swan "Odile" hun deleier vi med Kennel Skaubo men skal til daglig bo hos Nina m/ familie.

Stolt matmor :-))

5 juli:
Og her kommer bilde av Blacktorn's Catch Me If You Can og en stolt matfar :-)

Og her kommer bilde av Blacktorn's Catch Me If You Can og en stolt matfar :-)

2 juli:
Da har alle valpene reist til sine nye hjem, jeg mangler bilde av Blacktorn's Catch Me if You Can og den nye familien, skal legge det ut straks jeg får det tilsendt på mail :-) Som de fleste har fått med seg har vi valgt å beholde to valper fra dette kullet Blacktorn's Fast And Furious og Blacktorn's Black Swan slik går det når man har så mange gode valper å velge imellom og ikke klarer å ta et valg! Nå skal vi bruke sommeren sammen med disse to gode valpene og om det rette trening/ konkurranse interesserte hjemmet dukker opp kommer vi til å sette ut Blacktorn's Black Swan "Samba" på deleie.
Vi har også fått svar på HSF 4 Catarakt mutasjon DNA testen som v i tok av valpene, der 2 var "carrier" (1 kopi, slik som Buffy) og resten er "clear" altså fri. Skal legge ut resultatet på kullsidene.
Så da er det straks på tide å avslutte denne "valpedagboken", litt vemodig men nå er det alle dere nye eiere som får oppgaven å blogge videre om deres håpefulle! Gleder meg til å følge dere alle, så mange gode valpekjøpere som er aktive og konkurranse interesserte! Gleder meg til å følge dere alle i framtiden med valpen deres! LYKKE TIL!!!

27 juni: I dag var det Blacktorn's Million Dollar Baby "Emma" som reiste til sitt nye hjem, sammen med sin eier Line får hun også selskap av Aussien Penny :-)


Kjempe stolt eier :-))

26 Juni: De to første valpene har reist,
det gjør vondt i oppdretterhjertet men så gode hjem som disse får er det ingen bekymring :-)
Det siste bildene av alle samlet.Blacktorn's Catch Me If You Can og Blacktorn's Million Dollar Baby reiser også til sine nye hjem i løpet av noen dager.


Blacktorn's Braveheart reiste i dag til sin nye storesøster Blacktorn's Lantana og sin nye eier Ragnhild :-)


Blacktorn's Braveheart med sin nye stolte eier, Ragnhild :-)


Blacktorn's Ps! I Love You reiste i dag til sin nye storesøster Blacktorn's Red Rose "Mocca" og sin nye eier Jorid.


23 Juni: Denne dagen
har vært en dag fylt med blandede følelser, i samråd med dyrlegen fikk i dag Blacktorn's Soul Surfer "lille Tom" sovne inn. Han hadde sine lysglimt, men det var få av de og han slet veldig med pusten (fostervann på lungene). Dyrlegen ga han ingen gode prognoser for framtiden.
Så vondt å miste han men samtidig godt å tenke på at han ikke plages mer, vi har jobbet så mye med han og alle i familien har blitt så glade i han. Han etterlater seg et stort tomrom etter seg her hjemme. Hvil i fred lille venn, du vil alltid ha en plass i hjertene våre.


Resten av valpene fikk i dag sin vaksine, de ble id merket, helsesjekket og øyelyst, alle var friske og fine samt alle ble øyelyst fri! Veterinæren vår er veldig nøye og sjekket alle grundig, vi hadde to øyelysere som så på valpene så vi ble godt tatt hånd om! Takk til Heimdal Dyreklinikk for alltid god service!

Ellers en liten beskjed til alle valpekjøpere, vi har vært så heldig å få inn ett parti med kvalitets hundeutstyr fra Sportshunder som vi har fått gode rabatter på. Så er det noen av dere som trenger noe utstyr til valpen deres er det mulig å få kjøpt det til en rimelig penge når dere kommer hit for å hente valpen deres.

19 juni: I helgen har Buffy valpene hatt besøk av Rasmus pappa til valpene med eiere, de reiste hele veien fra Eskilstuna i Sverige for å hilse på valpene :-)) Vi har hatt en kjempe koselig helg og valpene har stor kost seg med mye besøk!


pappa Rasmus hilser på sine søte små ;-)


Blacktorn's Braveheart prater med Kid :-))


Nabobarna er å hilser på Blacktorn's Black Swan


Her er det Blacktorn's Million Dollar Baby som koser seg med den ene nabo gutten :-)


Lille


Blacktorn's Ps! I Love You i farta!


Valpene slapper av ute i sommer varmen :-)


To herlige gutter!
15 Juni: Legger inn to bilder av vår lille fighter Blacktorn's Soul Surfer, han har i de siste dagene virkelig blomstret!
Det er så godt å se, håpet for at dette skal gå bra blir større og større for hver dag som går, for hvert framskritt han gjør.
Vår lille fighter

Fortsett å krysse fingrene for lille go' gutten vår sammen med oss.Og så litt blandede bilder av valpene :-)

12 Juni: Endelig kommer bilder av Film kullet vårt :-)
En travel tid med aktive valper som begynner å krever mye og med to kull hjemme er det ikke alltid lett å finne tid til å legge ut bilder.
Vi har også en valp som har vært slapp og ikke i form han har hengt etter de andre i vekt og som har krevd og krever fortsatt ekstra oppfølgning.
Helt siden Blacktorn's Soul Surfer var 2 uker har vi matet han, han har ikke villet suge melk fra Buffy. Vi startet med å mate han hver tredje time, etter hvert fikk han selv til å drikke fra fat. Vi startet også tidlig med fast føde til dette kullet pga av han for at han skulle få i seg ekstra næring. Flere runder til dyrlegen, men vanskelig å finne ut hva det var som feilte han. Vi trodde virkelig ikke han kom til å klare seg... men sist torsdag ble han igjen undersøk og dyrlegen fant ut at han mest sannsynlig har svelget fostervann under fødselen. Et under at han har klart seg så lenge, men dyrlegen ga oss håp, en sterk valp som så absolutt har gode muligheter for å bli en voksen flott herremann! Utrolig god å høre, vi pustet lettet ut men føler oss ikke helt trygg ennå.. vi kommer til å beholde han hjemme helt til vi vet at han er frisk så får vi se om vi finner et godt hjem med masse kjærlighet for vår spesielle lille gutt. Om vi klarer å gi han fra oss da :-)
Kryss fingrene for lille Tom sammen med oss, vi vil så gjerne ha han med oss videre!

Vår lille fighter <3

4 Juni: En kjapp oppdatering. Valpene har vært noen turer ut og blitt fotografert igjen ;-) Fikk noen blinkskudd som jeg må dele med dere!


Måtte bare legge ved dette bildet, hihi det beskriver denne frøkna veldig godt!


Fantastiske bevegelser på denne frøkna!


Vegard med favoritten sin, Blacktorn's Fast And Furious  eller "Batman" som han heter til daglig ;-) ♥


Frøken selvtili t:-)

1 Juni: Full rulle! Ja nå er det aktive valper her hjemme, er snedig hvordan det endrer seg straks de fyller 4 uker blir de mere våkne og aktive, moro! :-)
Her er det stadig både unger og voksne innom og valpene virker så langt sosiale og frampå. Noen litt mere rampete enn andre, men det er jo slik det skal være!
I dag fikk de en liten tur ute, og det var virkelig full rulle! To lå inn og sov og jeg ville ikke vekke de så derfor er det bare 5 valper med på bildene.
Nå er det lang helg og om været tillater det skal valpene får være mye ute så nye bilder av alle kommer :-)


mamma Buffy leker med valpene sine :-))


BK Braveheart, BK Million Dollar Baby og BK Fast And Furious


Rampe jenta! :-))


BK Black Swan


Er futt og fart i denne jenta! :-))


Full fart!  BK Million Dollar Baby, BK Catch Me If You Can og BK Braveheart.


BK Braveheart.og BK Fast And Furious.

30 mai: Valpene 4 uker! Utviklingen er stor fra dag til dag, de kjenner igjen stemmen min nå logrer og er så glad :-) Valpene har fått utdelt masse leker og de har allerede begynt å kampe med hverandre, bærer på ting og er så stolt! de har vært noen små turer ute, men temperaturen i Trøndelag har ikke vært av sommerlig karakter så det blir kun med de korte turene enn så lenge.

Her er en veldig bra artikkel fra hunden.no som jeg anbefaler alle valpekjøpere å lese: valg av valp »»

Så kommer 4 ukers bildene av valpene i rekkefølgen de ble født:

25 mai: Endelig, 3 ukers bilder! Ikke lett å fotografere valper på 3 uker bare så det er sagt og med dårlig lys og blits ble det så som så med kvaliteten. Men her kommer de, etter rekkefølge. Valpene vokser så det knaker, valp 5 er litt mindre enn de andre men frisk og sterk! Valpene leker med hverandre nå, de har også begynt å fatte interesse for leker. Valpene er mere våken nå og utviklingen er stor fra dag til dag :-)

21 mai: Helt utrolig hvor fort utviklingen går, nå har de oppdaget hverandre :-) Ser nesten ut som de prøver å leke der de "slår" med labbene og biter litt på hverandre :-) men ingen fare er ikke mye tenner i munnen ennå ;-) I dag fikk valpene sitt første måltid, og det var populært bare se bildene.Vegard koser seg med Million Dollar baby :-)


:-)


Valpenes første måltid.


Det gikk ned på høykant.


Så en liten melketår :-)

16 mai: Valpene 2 uker allerede!
Valpene har nå åpnet øynene sine, noen helt og noen har en liten sprekk :-)
Valpene stabber nå rundt på ustø ben, går et par skritt så stopper de setter seg eller bikker :-) Så herlige og så stor utvikling fra dag til dag. De er ikke våkne så lenge av gangen ennå, men jeg regner med en stor utvikling i uken som kommer.


Guttene 2 uker


 Jentene 2 uker


 Jentene 2 uker

11 mai: En liten videosnutt av valpene 8 dager gml.

 

9 - 10 mai: Valpene er 1 uke, vi har prøvd oss på 1 ukers bilder av "Film kullet" vårt. (Nå blir de ikke 1 uke før i natt, men jeg har travle tirsdager så da blir det ukes oppdateringer mandag eller onsdag :-)
Som dere ser har vi også satt navn på de, med forbehold om at vi forandrer litt mening underveis ;-)
Bildene ligger i den rekkefølgen de ble født.

Først et bilde av Buffy med alle valpene :-)8 mai, valpenes 5 døgn.
Som valpene utvikler seg, ser forandring fra dag til dag og de vokser så det knaker! De to minste tispene har allerede økt vekten sin med godt over 50%! Mere lyder er det også nå, noen kommer med små bjeff :-) De stabber seg rundt på små bein og jeg er imponert over hvor "målbevist" de er, man hører hvordan nesen jobber når de søker etter pattene til mammaen sin :-) I går tok jeg "gruppe" bilder av guttene og jentene, se under :-)

Guttene: fv. Sort bi gutt, red merle gutt, sort bi gutt m/ lang hale.


Jentene: fv. sort tri tispe, blue merle tispe, red merle tispe og sort bi tispe.

Og her kommer litt bilder tatt i dag 6 mai, valpenes tredje døgn:

Sort bi hannhund m/ lang hale (under) og sort tri tispe m/ lang hale.


Godt å ligge på magen :-) Sort bi hannhund m/ nbt, en liten kraftkar! :-)


Nydelige blue merlen i kullet, tispe m/ lang hale.

En liten bilde oppdatering fra 5 mai:


På dette bildet er valpene 2 dager gml, alle har økt i vekt og har fått gode runde mager.
(fra venstre: Sort bi hann m/ nbt, blue merle tispe m/ lang hale, sort bi tispe m/ nbt,
red merle hann m/ lang hale, red merle tispe m/ nbt og sort tri tispe m/ lang hale.)


Sort bi hann m/ lang hale


Red merle tispe m/ nbt

Puppies born!!!
 

3 mai:

Buffy en stolt mamma, bildet tatt i valpenes første levedøgn.


Se så stolt :-)Her kommer bilder av valpene i rekkefølgen de ble født.
Bildene er tatt på dag 1.


Kl 02.56 Valp 1 født, tispe red merle nbt (kort)


Valp 2 født, tispe sort tri m/ lang hale (nydelig mørk tan)


Valp 3 født, hann red merle m/ lang hale (mørk nydelig merlet)


Valp 4 født, tispe sort bi m/ nbt (kort nbt)


Valp 5 født, hann sort bi m/ lang hale (har en ordentlig mørk sort farge)


Valp 6 født, hann sort bi m/ nbt (kort nbt)


Valp 7 født, tispe blue merle m/ lang hale (nydelig merlet, lik Buffy i fargene)


Alt står bra til med Buffy og valpene.

Fødselen:

Buffy startet mandagsmorgen med temperaturfall, litt pesing men ellers ganske rolig. Jeg ringte Jorid (for dere som ikke kjenner oss så godt så er Jorid en valpekjøper av oss som bor i Tønsberg og har Blacktorn's Red Rose "Mocca" fra vårt første kull og som skal ha valp etter Buffy nå) og varslet om at nå må du hive deg på flyet om du vil være med på fødselen. :-)
Rundt kl 17.00 på dagtid begynte Buffy å bli mere rastløs, graving i valpekassen og mer intens pesing. Jorid kommer rundt seks og Buffy er kjempe glad for å se igjen tanta si ;-)
Vi sitter spente begge to og venter på hva kvelden natten vil bringe! Dette kullet som vi begge har ventet så lenge på.
Kl 21.30 ingen forandring, Buffy er urolig og peser mye, hun står mye med fram labbene oppe på kanten av valpekassen, sikkert for å døyve smertene noe.

Vi synes synd på henne, hun begynner å bli sliten men er så tapper. Vi tar henne med ut flere ganger, virker som hun må tisse ofte.
Tilbyr henne havresuppe, med litt kalk og druesukker for at hun skal få litt energi. Hun slurper det i seg, flinke jenta!
Kl 02.00 ringer jeg dyrlegevakten, er litt bekymret for jenta som ikke har sovet noe på over et døgn og har smerter.
Møter på
Kathrin Höner som kommer med gode råd til oss og forteller at vi bare må holde ut. Hun forsikrer oss om at alt er normalt så langt.

Vi tar en ny tur ut med Buffy der vi jogger rundt i gata (håper ingen naboer så oss ;)) Så! Kl 02.45 gikk vannet, altså 45 min etter at vi snakket med dyrlegevakten og kl 02.56 blir første valpen født en liten red merle tispe på 200 g, det var ikke ett øye som var tørt inne på "fødestua" da :-)))


Buffy med valp 1 & 2 nr 3 er på vei.

Valp 3 er født, en red merle hannhund.

Så kommer de en etter en og alt går kjempe fint!
Buffy er en veldig uttrykksfull hund og jeg og Jorid lo godt da hun med hodet på skakke så på den første valpen og lurte på hva i all verden det der var ;-))

B
uffy er en helt fantastisk hundemamma, det har vært ro og harmoni i valpekassen fra dag 1 og det er utrolig godt for et oppdretter hjerte å se.

Fortsettelse følger videre oppover på siden, jeg kommer til å oppdatere fast hver uke men også sånn nå og da med hverdagsbilder av valpene.

3 mai:

Kl 09.05 Valp 7 født, tispe blue merle m/ lang hale

Kl 06.50 Valp 6 født, hann sort bi m/ nbt

Kl 06.15 Valp 5 født, hann sort bi m/ lang hale

Kl 05.12 Valp 4 født, tispe sort bi m/ nbt

 Kl 04.59 Valp 3 født, hann red merle m/ lang hale

Kl 04.35 Valp 2 født, tispe sort tri m/ lang hale

Kl 02.56 Valp 1 født, tispe red merle nbt

Kl 02.45 Vannet gikk.

2 mai:

Kl 21.30 Ingen valper ennå.

Kl 17.04 Buffy er rastløs, ordner og styrer i valpekassen, regner med valpene kommer i løpet av kvelden.

Kl 10.00 Da har vi hatt temperaturfall, Buffy peser og er urolig!

Dagboken blir oppdatert 1 gang i uken.

Uke 8: Nå er det ikke lenge igjen!
Nå ble det litt tidligere oppdatering denne gang, Buffy er akkurat 8 uker i dag eller 56 dager om man vil. Reelt sett kan hun allerede fra i morgen starte med fødselen, men jeg regner med hun venter litt. Magen hennes er veldig stinn nå, vi har kjent spark fra valpene i en ukes tid nå, men det er jammen meg ikke lett å kjenne på ei tispe som logrer hele tiden uansett om hun ligger eller står :-) Hun er en del roligere enn til vanlig, sover mye men er selvsagt fortsatt med på turer og hun liker godt å røre på seg. Er tydelig at det nærmer seg med storm skritt nå, startet dagen i dag med kvalme og oppkast! Men på tross av det spiser hun maten sin.
Buffy har undersøkt valpekassen nøye, hun har snust i hvert et hjørne av kassen og gjør seg kjent med den.
Vi har hatt besøk av flere valpekjøpere den siste tiden, kjempekoselig!
Ved neste oppdatering her inne regner jeg med vi er i gang!!! Kryss fingrene for oss!


Buffy 8 uker drektig.

Utviklingen denne uken ser slik ut: Nå er tispas buk virkelig stor og tung, melkekjertlene er store og fulle av melk. Hun begynner å bli utålmodig og utilpass, forstrene er ferdige og aktive, de kan kjennes godt utenpå buken.

Nå er det på tide å venne henne til valpekassen/fødestedet.


Over: framstilling av utviklingen uke for uke.

Magemål uke 8: 72 cm
Magemål uke 5: 58,5 cm

Uke 7: Hjemme etter noen dager på fjellet. Hundene har kost seg på hytta, lange dager med mye aktivitet og rolige kvelder.
Valpekassen er satt opp og gjort klar, alt er funnet fram og kjøpt inn av nødvendig utstyr så å kan valpene bare komme! :-))
Merker at det begynner å bli tungt til Buffy nå, hun peser mere og sover mye. Men synes det er så moro å trene, så ivrig, full konsentrasjon, leker og kamper! Matlysten har økt i noen dager nå, spiser alle måltidene sine og vil gjerne ha litt "godt" også utenom måltidene.
Nå er det jammen meg ikke lenge igjen! :-)

Utviklingen til valpene i uke 7 ser slik ut:
Tispa begynner å bli ”stor”, og melkeproduksjonen er i gang. Dievortene er oppsvulmet, og hun slikker dem ofte, det kan dryppe melkedråper (hun herder dem). I løpet av denne uken vokser håret/pelsen ut, forbeiningen i knoklene har kommet så langt at man fra 49. dag kan se forstrene på røntgenbilder. Poter og tredeputer er ferdige, forstrene ser ut som ferdige valper. Fra nå av skal de bare bli større, de kan ennå ikke leve utenfor livmoren.


På bildet er Buffy på dag 50.

Magemål uke 7: 69,5 cm
Magemål uke 5: 58,5 cm

En normal valpefødsel Hunden.no

Uke 6: Nå er det jammen meg ikke lenge igjen! Og som vi gleder oss! :-)
Her har vi så smått begynt å forberede valpefødsel, nye valpepledd er kjøpt inn og "gamle" er vasket. Snart skal vi sette opp valpekassen slik at Buffy kan få venne seg til den en liten uke før valpene kommer.
Primadonna nykkene fortsetter. Før "spurte" hun om å få komme opp i sofaen, når spør hun ikke lenger "jeg gjør som jeg vil" er hennes nye motto.
Formen er fin, hun er aktiv men tar det roligere på tur. Noen dager med litt mindre matlyst, men det er nok ikke så rart nå som valpene begynner å ta mye plass :-) Hun har økt mye i mageomfang, hun har lagt seg ut helt fram til skuldrene (og det er ikke maten som gjør det) ;-)
Vi har hatt to økter med lydighets trening i uka som har gått og det er i hvert fall ingenting og si på innsatsen! Hun har til og med prestert å komme med noen ivrige bjeff, hun som aldri bjeffer!
Har hatt noen merkelige opplevelser med både Tiril og Buffy på tur den siste tiden, de leter opp vann, myr hull, en liten sølepytt og der LEGGER de seg ned, sikkert godt! ;-)
Når det gjelder utviklingen av valpene er det stort sett dette som skjer i uke 6:
I begynnelsen av denne uka skilles alle tær, og i slutten av uka dannes klørne. Nå forlater fosterets tarmsystem navlestrengen og finner sin endelige plass i bukhulen. De ytre kjønnsorganer begynner å forandre seg til hunn- og hannkjønnsorganer. Værhårene som i forrige uke ble anlagt, vokser ut. Øyelokk og øreflipper vokser denne uka så mye at de dekker øyne og øreganger.

Magemål uke 6: 65,5 cm
Magemål uke 5: 58,5 cm

Uke 5: Buffy har begynt å få primadonna nykker ;-) dette er ei frøken som vet å nye livet både inne og ute!
Hun har vokst mye de siste dagene, men er i god form og er aktiv på tur! Under noen bilder av Buffy fra i dag :-)Magemål uke 5: 58,5 cm


Uke 4:
Buffy har begynt å få en søt liten valpemage, magen virker ganske stinn.
Matlysten er tilbake og hun har nå begynt å få 3 måltider pr døgn samt av vi så smått har begynt å blande valpefor i foret hennes.
Hun er i god form og er aktiv på tur, men noe roligere enn til vanlig.


Uke 3, 26 mars:
Jaaaaa vi er så glade, Buffy ble i dag bekreftet drektig ved ultralyd!!!
Siden Buffy har vært på "ferie" hos Jorid en stund fikk jeg stadig oppdateringer om tegn på at hun kunne være drektig, dårlig matlyst og patter som ble større. Et annet tegn var at Buffy til stadighet oppsøkte vann og la seg ned i det, kanskje ikke helt normalt i mars mnd ;-)
Under et bilde av Buffy tatt i dag.
♥♥♥